Om Naturfantasten

Natur, Kultur & Smakupplevelser 
Närproducerat * Naturligt * Noga utvalt


   


Jag heter Ellinor Nordensten, bor i Öregrund med min familj. Jag har i hela mitt yrkesverksamma liv jobbat med service. Många känner nog igen mig från butiken Coralle Djurtillbehör & Sadelmakeri som jag drev i över 15 år tillsammans med min bror. 

Jag har alltid gillat att baka, laga mat, fotografera och vara ute i naturen. Jag brinner för en levande landsbygd, svenskt/närproducerat och naturliga alternativ. Jag har dock - med många andra haft svårt att hitta dessa produkter på ett samlat ställe, vilket gjort det krångligt och tidsödande. Därför gör jag det nu - samlar närproducerade/svenska och naturliga produkter så att du enkelt ska kunna handla på ett ställe med gott samvete ur miljö och hållbarhetssynpunkt, samtidigt som du gynnar både vår svenska landsbygd och våra svenska företag och spar tid. 


Naturfantastens långsiktiga hållbarhetsarbete:


Jag strävar efter att både privat och i val av produkter till butiken välja så hållbara och miljövänliga produkter som möjligt. Vad gäller mitt hem och inredning till butiken köper jag gärna kvalitet som håller länge och går att hitta reservdelar till/går att laga eller köper second hand.

Jag använder mig av svenska, helst närproducerade och naturliga råvaror när jag bakar och lagar mat. Några av mina bakverk är certifierade manthantverk av Eldrimner (Länsstyrelsen) för att de bakas för hand av svenska/ närproducerade och naturliga råvaror i livsmedelsgodkänt kök. 

Jag handlar av och samarbetar med så lokala företag som möjligt. Detta minskar transporterna och skapar lönsamhet i lokalsamhället. Det gör också att jag har mycket bättre koll på ursprung, djurskydd och kvalitet. 

Jag tänker mig för vad gäller vatten och energiförbrukning och jag använder fosfatfria tvättmedel och använder inte sköljmedel. När jag städar så använder jag inga kemikalier utan fiberdukar, ättika och bikarbonat. 

Jag återvinner det jag inte längre kan använda eller återbruka.

Jag vill bidra till en cirkulär ekonomi,  allt är inte perfekt, men jag är en bra bit på väg och jag bryr mig - på riktigt!